top of page

İmplantlar hangi durumlarda uygulanabilir ?


Dental implantlar; tek diş eksikliklerinde, çok sayıda diş eksikliği veya bütün dişlerin kaybedilmesi durumlarında uygulanabilmektedir.

Tek diş eksiklikleri; sağlam olan komşu dişlerin küçültülerek destek alınması ile uygulanan geleneksel köprü tipi protezleri ile tedavi edilebilirken, eksik olan dişin yerine bir adet implant yerleştirilerek komşu dişlere dokunulmadan da tedavi edilebilmektedir.

Çok sayıda diş eksikliklerinde eksik diş sayısına ve uygulanacak bölgeye göre iki ya da daha fazla implant uygulanarak sabit dişler elde edilebilmektedir.




Çenesinde hiç dişi kalmamış hastalarda ise geleneksel olarak tam protez denilen damak protezleri kullanılmaktadır. Tam dişsiz hastalarda tek bir çene için 6 ila 8 implant uygulanarak sabit dişler yapılıp hastalar estetik, fonksiyon ve fonasyonu doğala en yakın şekilde tedavi edilmiş olur.

Alternatif olarak kemik hacminin yeterli olmadığı tam dişsiz hastalarda ise 2 ya da 4 implant uygulaması ile de daha tutucu yarı hareketli protez yapılabilmektedir.




Dental implant uygulamaları sayesinde hastaların yaşamına daha sağlıklı, konforlu ve özgüveni yüksek bir şekilde devam etmesi sağlanmaktadır.

183 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page